Przeczytaj tutaj nasze blogi z wiadomościami
Piszemy o różnych interesujących aspektach związanych z odżywianiem i zdrowiem
roślin!
Podczas zapłodnienia można popełnić wszelkiego rodzaju błędy. Podstawowym błędem jest zaburzenie równowagi, poprzez jednostronne dodanie nadmiaru pewnych jonów (soli).
W powietrzu węgiel występuje jako dwutlenek węgla (CO2). Jest on wprowadzany do powietrza przez oddychające rośliny i zwierzęta oraz przez rozkładające się lub spalające substancje organiczne.
EC to skrót od Electric Conductivy (mS / litr) i za jego pomocą mierzymy ilość (użytecznych i nieużytecznych) soli w wodzie.
Temperatura uprawy jest bardzo ważnym czynnikiem decydującym. Jeśli temperatura uprawy nie jest prawidłowa, roślina będzie rosła słabiej lub wcale.
Wilgotność jest prawdopodobnie najbardziej niedocenianym czynnikiem wzrostu. Używamy wilgotności względnej RL jako jednostki do pomiaru tego czynnika i do wprowadzania poprawek.
Zależność między światłem a ciemnością (dniem a nocą) nazywamy okresem fotograficznym. Kwitnienie rozpoczyna się, gdy dni stają się krótsze.
pH medium jest bardzo ważnym, ale i najbardziej błędnym czynnikiem. Roślina transportuje pierwiastki w wodzie.
Z pomocą życia glebowego rośliny mogą budować zdrową i naturalną odporność na choroby i ataki. Możemy rozróżnić bakterie na złe i dobre bakterie zwane Rhizobacteria.
Rośliny zwykle nie wchłaniają nawozu przez liście, ale eksperci w
rolnictwie i ogrodnictwie często stosują metody opryskiwania. Dlaczego oni to robią?
Nowa linia wysoko skoncentrowanych organicznych nawozów płynnych
Metrop Hydroponics słusznie można nazwać nową generacją organicznych nawozów
roślinnych.
Najwięcej fosforu w roślinie lub drzewie znajduje się w korzeniu! Im
wyższy poziom fosforu w nawozie wzrostowym, tym większy wzrost korzeni! Właśnie
dlatego Metrop stworzył nawóz MR1 Grow.
Metrop MR2 jest bardzo wysoko skoncentrowanym płynnym nawozem
kwiatowym. Maksymalne zużycie wynosi 100 ml w 100-litrowym zbiorniku na wodę.
Oznacza to, że nie musisz już nosić dużych butelek nawozów.
Składniki odżywcze zwykle nie mogą być przyjmowane przez liście lub
owoce. Mimo to dużo myjemy na profesjonalnych rynkach rolniczych i ogrodniczych.
Dlaczego to robią?